22 Temmuz 2011 Cuma

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİNDE BAŞARI

Fen ve teknoloji dersinde başarılı olmak mı istiyorsunuz?
Fen ve teknoloji dersinde başarılı olduğunuzda emin olun tüm derslerde başarıyı yakalamış olursunuz.Öğrencilerime hep şöyle derim..Fen kapsar matematiği, matematik kapsar Türkçe yi sosyali diğer dersleri..
Fen ve teknoloji dersi fiziktir, biyolojidir, kimyadır..
Nedenlerinizin , niçinlerinizin yanıtıdır..
Doğada olan olayların, gerçekleşen kimyasal tepkimelerin , yanıtlamak istediğiniz problemlerin , gökyüzünün cevabıdır..
Fen ve teknoloji dersi aslında bir eğlencedir..Lünaparkta olmak gibidir..Her bir ders ayrı bir eğlencedir..Eğlenmeyi bilmek lazım..
Çalışırken mutlu olmayı bilmeniz gereken bir derstir fen ve teknoloji dersi..
Çalışmazsanız önemli ayrıntıları deneylerden vb çıkarabilirsiniz..Ancak çalışmadan, tekrar etmeden fen ve teknoloji dersinde net sayınızı arttırmanız sıkıntılıdır.
Her gün vaktinizin bir bölümünü fen ve teknoloji dersine ayırmalısınız.
Başarılı olmak için meraklı olmalısınız..Öğretmeninize anlamadığınız bir yeri sormalısınız.Çekinmeden 'Öğretmenim..Ben .......... anlamadım.Bir kez daha açıklayabilir misiniz?' demelisiniz.Konuları tekrar ederken aklınıza takılan soruları not almalı ve cevabını araştırarak öğrenmelisiniz.Konu sonrası test çözmelisiniz.Test çözdükten sonra 20 doğru, 5 yanlış yazarak testi bitirmemelisiniz.Öğrencilerin çoğu bu hataya ne yazık ki düşmektedir.Yanlışlarınızın doğrusunu öğrenmeli ve ertesi gün mutlaka yanlış yapmış olduğunuz soruları  çözmelisiniz.Ve farklı yayın gruplarından test almalısınız.Hepsini çözmelisiniz.
6. ,7. ve 8.sınıfta farklı çalışma programları yapabilirsiniz.Herkesin çalışma programı , aynı sınıfta olan öğrenciler için bile farklı farklı olmalıdır.Rehber öğretmeninize bir gününüzü anlatıp geçmiş karnenizle beraber giderek , destek alarak çalışma takviminizi hazırlayabilirsiniz. Hepiniz bu derste net sayınızı arttırmak için nasıl planlı ve sistemli çalışmanız gerektiğini öğrenin.
6., 7. ve 8. sınıf konu anlatımlarını bu blogda yayınlayacağım.Okulda bir yılda ders ders işleyeceğiniz şekilde olacak.Etkinlikleri açıklayıp sonuçlarını sizlerle paylaşacağım.Deneme sınav sorularından , SBS sorularından ve değerlendirme sınav sorularından bahsedeceğim.Soru çözümlemelerini açıklayacağım.
Sorularınızı yine bu blogdan cevaplandıracağım..Hepimize kolay gelsin yeni başlayacak olan eğitim öğretim yılında..Sorular sizden, yanıtlamak bizden..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder